خبر ۱۴: ۱۳۹۷/۱۰/۲۰


کارگاه آموزشی ۳ روزه " آشنایی با اصول، مبانی و منابع حقوق هسته­ ای " از تاریخ ۱۶ تا ۱۸ دی ماه ۱۳۹۷ با مشارکت «انجمن حقوق هسته ای ایران»، «پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای» و  «انجمن علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای» در محل پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای برگزار شد.

در این کارگاه آموزشی بیش از ۵۰ نفر از کارشناسان، متخصصان، دانشجویان، مدیران و سایر علاقمندان به این حوزه شرکت داشتند.

در مراسم اختتامیه که علاوه بر برگزار کنندگان و دست اندرکاران کارگاه آموزشی، جمعی از مدیران و مسئولان محترم سازمان انرژی اتمی ایران نیز حضور داشتند، به شرکت کنندگان در کارگاه مشترکاً از طرف «انجمن حقوق هسته ای ایران»، «پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای» و «انجمن علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای» گواهی نامه شرکت در دوره به زبان فارسی و انگلیسی اعطا گردید.

 

خبر ۱۳: ۱۳۹۷/۰۸/۱۰

به آگاهی می رساند «انجمن حقوق هسته ای ایران» کارگاه آموزشی ۳ روزه ای با عنوان" آشنایی با اصول، مبانی و منابع حقوق هسته­ ای "  را با همکاری «پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای» و «انجمن علمی دانشجویان و فارغ التحصیلان پژوهشگاه علوم و فنون هسته ای»  از تاریخ ۱۶ تا ۱۸ دی ماه ۱۳۹۷ در تهران برگزار می نماید.

شرایط و نحوه ثبت نام هفته آینده اعلام خواهد شد.

 

خبر ۱۲: ۱۳۹۷/۰۷/۱۲

بر اساس اعلام قبلی، جلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده انجمن راس ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه ۱۱ مهر ماه ۱۳۹۷ در محل انجمن با حضور کلیه اعضا انجمن (دو عضو با وکالت نامه کتبی و بقیه اعضا به صورت حضوری) برگزار شد.

در این جلسه که با حضور نماینده محترم وزارت کشور برگزار شد ابتدا رئیس هیات مدیره با اعلام رسمیت یافتن جلسه از مجمع خواست که هیات رئیسه انتخاب نمایند. در ادامه هیات رئیسه ای مرکب از یک رئیس، یک منشی و دو ناظر تشکیل شد. سپس گزارش هیات مدیره و سپس گزارش بازرس قرائت شد که هر دو گزارش به اتفاق آرا به تایید کلیه اعضا رسید و در ادامه بیلان مالی و ترازنامه منتهی به ۱۳۹۶/۱۲/۲۸ به رویت و بررسی کلیه اعضا رسانده شد و به اتفاق آرا به تصویب رسید.

در ادامه برای تعیین اعضای جدید هیات مدیره و بازرس انجمن از کاندیداها ثبت نام به عمل آمد. در مجموع ۹ نفر نامزد عضویت در هیات مدیره و ۳ نفر نامزد سمت بازرسی شدند.

پس از شمارش آرا توسط هیات رئیسه مجمع عمومی عادی فوق العاده، آقایان مازیار عبداللهی پور، بهمن فلاحت راد، جعفر مقدم، محسن نجفی و محمدعلی فیروز زارع به عنوان اعضای اصلی هیات مدیره و آقایان حسن برجعلی زاده مرداب سری و هادی نجفی جزه به عنوان اعضای علی البدل هیات مدیره انتخاب شدند.

همچنین آقای رامین سبیلی به عنوان بازرس اصلی و خانم پونه طیبی به عنوان بازرس علی البدل انتخاب شدند.

پس از اتمام جلسه مجمع عمومی و تعیین اعضای هیات مدیره، اعضای اصلی هیات مدیره در حضور کلیه اعضای انجمن، برای تعیین سمت های هیات مدیره و انتخاب مدیر عامل تشکیل جلسه داد. در این جلسه آقای جعفر مقدم به عنوان رئیس هیات مدیره، آقای مازیار عبداللهی پور به عنوان نایب رئیس هیات مدیره، آقای بهمن فلاحت راد به عنوان خزانه دار انتخاب شده و قبول سمت نمودند. همچنین آقای مازیار عبداللهی پور به عنوان مدیرعامل انجمن انتخاب شده و قبول سمت نمود.

مقرر شد مادامی که صورتجلسات مجمع عمومی و هیات مدیره در اداره ثبت شرکتها ثبت نشده است، اعضای سابق هیات مدیره و بازرسان در سمت های خود به انجام وظیفه بپردازند.

 

خبر ۱۱: ۱۳۹۷/۰۶/۲۷

به اطلاع کلیه اعضای محترم انجمن می رساند جلسه مجمع عمومی عادی بطور فوق العاده راس ساعت ۱۰ صبح روز چهارشنبه ۱۱ مهر ماه ۱۳۹۷ در محل انجمن واقع در خیابان انقلاب، خیابان وصال، خیابان نایبی، پلاک ۲۳ تشکیل می شود.

دستور جلسه:

۱- استماع گزارش هیات مدیره

۲- استماع گزارش بازرس

۳- تصویب بیلان مالی و ترازنامه منتهی به تاریخ ۱۳۹۶/۱۲/۲۸

۴- انتخاب اعضای اصلی و علی البدل هیات مدیره و بازرسین

حضور کلیه اعضا الزامی است. هر یک از اعضا که قادر به شرکت در جلسه مجمع عمومی نیست می تواند به یکی دیگر از اعضای انجمن برای شرکت در جلسه به صورت کتبی وکالت دهد. لازم به ذکر است که هر یک از اعضا شرکت کننده تنها می تواند وکالت یکی از اعضا را بپذیرد.

کلیه اعضایی که کاندیدای عضویت در هیات مدیره یا انتخاب به عنوان بازرس هستند لازم است حداکثر تا روز یکشنبه  ۱۳۹۷/۰۷/۰۸ تمایل خود را اعلام نمایند.

 

خبر ۱۰: ۱۳۹۷/۰۳/۰۳

انجمن حقوق هسته ای ایران در نظر دارد با توجه به خروج آمریکا از برجام، اثرات آن را بررسی نموده و امکان های مختلف پیش روی ایران و طرف های دیگر را مورد تحلیل حقوقی قرار دهد. لذا از کلیه کارشناسان، اساتید و صاحبنظران تقاضا می شود تا با توجه به اهمیت موضوع تحلیل های فنی و حقوقی خود در این خصوص را تا تاریخ ۷ خرداد ماه ۱۳۹۷ به صورت فایل word یا pdf به پست الکترونیک انجمن حقوق هسته ای ایران به یکی از آدرس های info@nlair.org    یا     info@nlair.ir و یا بصورت مکتوب به  صندوق پستی۷۹۹۷-۱۴۱۵۵  به نام انجمن حقوق هسته ای ایران ارسال نمایند.  

 

خبر ۹: ۱۳۹۷/۰۲/۰۶

سخنرانی مدیرعامل انجمن در نشست علمی کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران به مناسبت سالگرد فاجعه چرنوبیل

روز سه شنبه ۱۳۹۷/۲/۴ به مناسبت سالگرد فاجعه چرنوبیل بر اساس دعوت به عمل آمده از طرف «کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران» از مدیر عامل انجمن آقای مازیار عبداللهی پور برای ارائه سخنرانی در نشست علمی تحت عنوان «جایگاه ایمنی تاسیسات هسته ای در صلح و امنیت انسانی از منظر حقوق ایران و موازین بین المللی»،سخنرانی توسط ایشان ارائه شد.   

مدیر عامل و رئیس هیات مدیره انجمن حقوق هسته ای ایران در ابتدا از کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران برای توجه به موضوع ایمنی هسته ای تشکر و قدردانی کرد. ایشان در سخنرانی خود ابتدا مفاهیم امنیت ملی از دیدگاه سنتی و کلاسیک، ارتباط حوزه های مختلف با موضوع امنیت ملی، مفهوم حکمرانی مطلوب و شاخص های آن و همچنین مفهوم امنیت انسانی و مولفه های آن را مورد بررسی قرار دادند. سپس توضیحاتی مختصری در مورد سانحه چرنوبیل و اینکه چه عواملی باعث تبدیل شدن این سانحه به فاجعه شد ارائه گردید. اثر این فاجعه  در نشان دادن خلاهای موجود در نظام حقوقی بین المللی که منجر به تغییر پارادایم و الگوی فکری در این حوزه گردید از دیگر موصوعات بحث شده بود. در ادامه به روندهای حقوقی بین المللی پس از آن اشاره شد و در خصوص کنوانسیون ها و تعهدات بین المللی مربوط به ایمنی هسته ای  و موضوعات مرتبط با آن که در سطح جهانی تصویب شده است توضیحات مختصری ارائه شد و اصول و هنجارهای حقوقی ایجاد شده تشریح گردید.

در ادامه توضیحات کلی در مورد اصول حقوق هسته ای ارائه شد. به حوزه هایی از حقوق هسته ای که بیشتر به این سانحه ارتباط پیدا می کنند و توجه به آنها برای جلوگیری از تکرار چنین فجایعی لازم است اشاره مختصری شد. بر این موضوع تاکید شد که تامین شرائط مناسب برای بهره برداری از انرژی هسته ای و منابع پرتوی یک پروژه نیست بلکه پروسه ای است که دائما باید کامل تر شود و متناسب با تحولات علمی روز آمد شود.

در پایان ارتباط بین اصول حقوق هسته ای با حقوق مصرح در بند های «الف»، «ث» و «ع» منشور حقوق شهروندی تشریح شد و اشاره شد که رعایت این مقوله به تحقق حق های مختلف از جمله حق حیات، سلامت و کیفیت زندگی، حق اداره شایسته و حسن تدبیر، و توسعه پایدار وحفظ محیط زیست مربوط میشود و بر این نکته  تاکید شد که اهتمام به رعایت اصول حقوق هسته ای و در راس آن اصل ایمنی برای تضمین رعایت حقوق شهروندی لازم و ضروری است  و نباید در این زمینه کوچکترین کوتاهی صورت پذیرد.

در ادامه ترجمه کتاب زمزمه های چرنوبیل با حضور مترجم آن آقای دکتر شهرام همت زاده معرفی گردید و مترجم محترم در خصوص آن توضیحاتی ارائه کردند.

فایل سخنرانی ارائه شده در سایت انجمن حقوق هسته ای ایران قرار دارد.

لینک خبر در سایت کمیسیون حقوق بشر اسلامی ایران

http://www.ihrc.ir

 

خبر ۸: ۱۳۹۶/۱۱/۲۶

جلسه همایش های عمومی اعضای انجمن در ۲ اسفند  ۱۳۹۶ بر اساس برنامه اعلامی از ساعت ۳:۰۰ تا ۵:۰۰ عصر روز چهارشنبه در محل انجمن واقع در خ انقلاب، خ وصال، کوچه نایبی، پلاک 23 برگزار می شود. از کلیه اعضای انجمن حقوق هسته ای اعم از اعضای با سابقه و جدید تقاضا می شود در جلسه مذکور شرکت نمایند.

 

خبر ۷: ۱۳۹۶/۰۹/۲۶

به اطلاع کلیه اعضای محترم انجمن می رساند جلسه مجمع عمومی عادی سالانه در تاریخ ۱۳دی ماه ۱۳۹۶ در محل انجمن تشکیل می شود. حضور کلیه اعضا الزامی است. 

 

خبر ۶: ۱۳۹۶/۰۹/۱۲

بر اساس مصوبه  هیات مدیره انجمن در جلسه روز شنبه ۱۱ آذر ۱۳۹۶مقرر شد با توجه به لزوم تشکیل جلسه مجمع عمومی عادی سالانه در دی ماه هر سال بر اساس اساسنامه و با توجه به کمبود وقت آزاد اعضا، برخی از همایش های عمومی اعضای انجمن لغو شود.

بر همین اساس با توجه به اینکه قرار است تا در تاریخ ۱۳دی ماه ۱۳۹۶مجمع عمومی عادی سالانه برگزار شود لذا جلسات همایش عمومی اعضای انجمن درتاریخ های ۶ دی ماه و ۴ بهمن ماه ۱۳۹۶ لغو شد. لازم به ذکر است جلسه همایش های عمومی اعضای انجمن در ۲ اسفند  ۱۳۹۶ بر اساس برنامه اعلامی و در موعد مقرربرگزار خواهد شد.

جلسات هیات مدیره انجمن در همان تاریخ های مقرر برگزار می شود ولی ساعت شروع جلسه از ۵:۳۰ به ۵:۰۰ و ساعت پایان جلسه از ۷:۳۰ به ۷:۰۰ تغییر می نماید.

 

خبر ۵: ۱۳۹۶/۰۸/۲۱

متعاقب فراخوان انجمن از کلیه کارشناسان، اساتید و صاحبنظران برای اظهار نظر در خصوص «پیمان ممنوعیت سلاح های هسته ای»( Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons)  نقطه نظرات ارزشمندی از طرف افراد عضو و غیر عضو برای انجمن ارسال شد که به زودی خلاصه ای از این نظرات در سایت انجمن قرار داده خواهد شد.

 

خبر ۴: ۱۳۹۶/۰۶/۲۸

برنامه همایش های عمومی اعضای انجمن

برنامه همایش های عمومی اعضای انجمن درنیمه دوم سال ۱۳۹۶ از ساعت ۳:۰۰ تا ۵:۰۰ روزهای چهارشنبه ۵ مهر، ۳ آبان، ۱ آذر، ۶ دی، ۴ بهمن، و ۲ اسفند در مکان انجمن برگزار می شود. این جلسات در صورتی که یک هفته قبل از تاریخ جلسه بیش از نصف اعضا اعلام کنند که قادر به حضور نیستند، تشکیل نمی گردد در غیر این صورت جلسات طبق برنامه اعلامی برگزار می شود.

 

خبر ۳: ۱۳۹۶/۰۶/۲۸

برنامه جلسات ماهانه هیات مدیره انجمن

جلسات هیات مدیره انجمن درنیمه دوم سال ۱۳۹۶ از ساعت ۵:۳۰ تا ۷:۳۰ روزهای شنبه ۱۵ مهر، ۱۳ آبان، ۱۱ آذر، ۹ دی، ۱۴ بهمن، و ۱۲ اسفند در مکان انجمن برگزار می شود. بر اساس اساسنامه حضور اعضای اصلی هیات مدیره الزامی است ولی اعضای علی البدل هیات مدیره و بازرسان هم می توانند بدون حق رای در جلسات شرکت کنند. عضو علی البدل در صورت عدم حضور عضو اصلی به جای او رای می دهد.

 

خبر ۲: ۱۳۹۶/۰۴/۲۷

متن «پیمان ممنوعیت سلاح های هسته ای»( Treaty on the Prohibition of Nuclear Weapons) یا «پیمان منع سلاح هسته ای» (Nuclear Weapon Ban Treaty)در تاریخ ۷ جولای ۲۰۱۷ مطابق با ۱۶ تیرماه ۱۳۹۶ با ۱۲۲ رای موافق و یک رای ممتنع سنگاپور و یک رای مخالف هلند به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسید. کار بر روی متن این پیمان بر اساس دستورکار مصوب مجمع عمومی در ۲۳ دسامبر ۲۰۱۶ شروع شد. دور اول مذاکرات بر روی متن پیمان از تاریخ ۲۷ تا ۳۱ مارس ۲۰۱۷ در مقر سازمان ملل در نیویورک انجام پذیرفت که در آن ۱۳۲ کشور حضور داشتند. دور دوم مذاکرات بر روی متن پیمان از تاریخ ۱۵ ژوئن تا ۷ جولای ۲۰۱۷ انجام گرفت که ۱۲۱ کشور در مذاکرات حضور داشتند. تعداد ۶۹ کشور در این مذاکرات شرکت نکردند. در واقع کلیه کشورهای دارنده سلاح هسته ای( اعم از دارندگان رسمی و غیر رسمی سلاح هسته ای) و کشورهای عضو ناتو - به غیر از هلند که در مذاکرات شرکت کرد و به متن رای منفی داد- و همچنین کشورهایی که تحت چتر حمایتی هسته ای کشورهای دارنده سلاح هسته ای قرار دارند و یا پایگاه قدرت های هسته ای در قلمرو آنها مستقر است، در این مذاکرات شرکت نکردند. ایران از جمله کشورهایی است که به متن پیشنهادی رای مثبت داده است.
با توجه به اینکه قرار است این پیمان در ۲۰ سپتامبر ۲۰۱۷ مطابق با ۲۹ شهریور ۱۳۹۶ برای امضای کشورها مفتوح گردد لذا از کلیه کارشناسان، اساتید و صاحبنظران تقاضا می شود تا با توجه به اهمیت موضوع تحلیل های فنی و حقوقی خود در این خصوص را تا تاریخ ۲۱ مرداد ماه ۱۳۹۶ به صورت فایل word یا pdf به پست الکترونیک انجمن حقوق هسته ای ایران به یکی از آدرس های info@nlair.org    یا     info@nlair.ir و یا بصورت مکتوب به  صندوق پستی۷۹۹۷-۱۴۱۵۵  به نام انجمن حقوق هسته ای ایران ارسال نمایند.

 

خبر ۱: ۱۳۹۶/۰۳/۲۲

مدیر عامل و رئیس هیات مدیره انجمن حقوق هسته ای ایران در نشست عملیاتی کردن منشور حقوق شهروندی: رعایت اصول حقوق هسته ­ای یکی از پیش شرط های تحقق حقوق شهروندی است.

روز یکشنبه ۲۱ خردادماه نشست «عملیاتی کردن منشور حقوق شهروندی در دولت دوازدهم» در نهاد ریاست جمهوری برگزار شد. این نشست با حضور خانم دکتر امین زاده، دستیار محترم رئیس جمهور در امور حقوق شهروندی، نمایندگان و دستیاران ویژه وزارتخانه ها و استان ها در امور حقوق شهروندی و جمع منتخبی از نمایندگان سازمانهای مردم نهاد (سمن ها) و فعالان این حوزه برگزار شد. بنا بر دعوت انجام شده از طرف دفتر دکتر امین زاده، آقای مازیار عبداللهی پور، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره انجمن حقوق هسته ­ای ایران، به عنوان نماینده این سمن در جلسه حضور یافت. پس از ارائه گزارشی توسط دستیار محترم رئیس جمهور و ارائه چندین سخنرانی توسط هیات اداره کننده جلسه مقرر گردید از گروه نمایندگان وزارتخانه ­ها و گروه نمایندگان استان­ها هر کدام دو نفر، از نمایندگان سمن­ ها یک نفر و از نمایندگان سایر فعالان نیز دو نفر به صورت موجز به ارائه دیدگاههای خود بپردازند.

مدیر عامل انجمن حقوق هسته­ ای ایران تنها نماینده ­ای بود که از طرف سمن­ ها به اظهار نظر پرداخت. وی با یادآوری این نکته که انجمن حقوق هسته­ ای ایران اولین سازمان مردم نهاد درحوزه حقوق هسته­ ای در کشور است، شرح مختصری در خصوص مفهوم حقوق هسته ­ای و اصول حقوق هسته­ ای ارائه نمود و خاطرنشان کرد که این اصول حاصل تجارب کشورهای پیشرو در زمینه فناوری هسته­ ای و نیز حوادث هسته­ ای و پرتوی درشش دهه اخیر بوده و هم اکنون مورد پذیرش کلیه کشورهای صاحب فناوری هسته ای و سازمان های بین المللی فعال در این حوزه است. وی تاکید کرد: ضروری است در کلیه فعالیت های تقنینی، اجرایی و قضایی در حوزه انرژی هسته ای و منابع پرتوی، این اصول مورد توجه قرار گرفته و به عنوان فصل الخطاب تلقی گردند.

آقای عبداللهی پور در ادامه بر ارتباط اصول حقوق هسته ای با حقوق مصرح در بخش های «الف»، «ث» و «ع» منشور حقوق شهروندی، خصوصا مواد ۱ و ۲ در زمینه «حق حیات و کیفیت زندگی» و همچنین مواد ۱۹ الی ۲۴ در خصوص «حق اداره شایسته و حسن تدبیر» و مواد ۱۱۲ الی ۱۱۵ در خصوص «حق محیط زیست سالم وتوسعه پایدار» اشاره و براین نکته تاکید نمود که چنانچه اصول حقوق هسته ای در کلیه حوزه های مربوط به انرژی هسته ای و منابع پرتوی مورد توجه واقع نگردند به نقض حقوق شهروندی مندرج در مواد فوق الذکر منجر خواهد شد. مدیرعامل انجمن حقوق هسته ای ایران در پایان سخنان خود با اشاره به نقص قوانین و مقررات موجود و همچنین فقدان یک مرجع قانونی هسته ای قوی و مستقل و دارای مبنای حقوقی محکم و متناسب با سطح پیشرفت ها و دستاوردهای کشور در زمینه انرژی هسته ای، پیشنهاد تدوین قانون جامع نظارتی هسته ای و تاسیس سازمان نظام هسته ای ایران ناظر بر استفاده امن، ایمن و صلح جویانه از انرژی هسته ای و منابع پرتوی را مطرح نمود.